Sākums > Receptes > Konservējumi

Pākšu pupiņas marinādē

2005. gada 13. augusts
Foto: Jolanta Mediņa
Pagatavošana
1 min
1. Pākšu pupiņas kārtīgi nomazgā un sagriež apmēram 2 cm garos gabaliņos.
2. Katlā uzvāra marinādi, kurai liek klāt melnos piparus un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.
3. Kad marināde vārās, tajā ber iekšā pupiņas un vāra apmēram 20 minūtes. Pupiņām ir jābūt mīkstām, bet kraukšķīgām.
4. Karstas pupiņas sapilda burkās, rūpīgi aizvāko. Uz 30 minūtēm apgriež uz vāka. Sterilizēt nevajag, jo ļoti labi glabājās.
5. Marinētās pupiņas ir ļoti labi izmantojamas zupās, tikai jānolej marināde. Labi salāti arī pie gaļas ēdieniem un sautējumos.
Uz augšu