Pākšu pupiņas marinādē

4 1

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg.pākšu pupiņas
  • Marinādei
  • 20 melnie pipari
  • 3 galviņas ķiploki
  • 3 glāzes ūdens
  • 1 glāze galda etiķa
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarote ar kaudzi sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Pākšu pupiņas kārtīgi nomazgā un sagriež apmēram 2 cm garos gabaliņos.
  2. Katlā uzvāra marinādi, kurai liek klāt melnos piparus un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.
  3. Kad marināde vārās, tajā ber iekšā pupiņas un vāra apmēram 20 minūtes. Pupiņām ir jābūt mīkstām, bet kraukšķīgām.
  4. Karstas pupiņas sapilda burkās, rūpīgi aizvāko. Uz 30 minūtēm apgriež uz vāka. Sterilizēt nevajag, jo ļoti labi glabājās.
  5. Marinētās pupiņas ir ļoti labi izmantojamas zupās, tikai jānolej marināde. Labi salāti arī pie gaļas ēdieniem un sautējumos.

Komentāri

inga bembere 2015. gada 26. augusts 22:56
domāju, ka stipri par maz šķidruma uz tik lielu daudzumu pupiņu, man pildot burkās, marināde neiznāca gandrīz nemaz, līdz ar to noteikti neglabāsies.Man tā ir pirmā pieredze, gatavoju pēc dotās pamatreceptes, tā kā ātri jānolieto
Līga 2011. gada 21. jūlijs 07:28
Noteikti pamēģināšu,izklausās garšīgi un vienkārši!
Inta Cunajeva 2010. gada 22. septembris 12:49
Ļoti vienkārši un ļoti garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi