Penkots

Sastāvdaļas

  • Olas (pa 1-2 uz personu)
  • 50 ml uz 1 olu
  • Sāls, pipari, garšvielas
  • Zaļumi - dilles, lociņi, pētersīļi

Pagatavošana

10 min.
  1. Olas sakuļ ar sāli, pipariem. Pievieno pienu un vēl uzkuļ.
  2. Pannā ielej pāris pilienus eļļas (vislabāk - olīvu). Kad panna sakarsusi, ielej uzkultās olas. Cepot olas jāmaisa.
  3. Ēdiens ir gatavs, kad no olu masas sāk atdalīties šķidrums - sūkalas. Kārto uz šķīvja, uzberot zaļumus. Var uzlikt arī karoti skābā krējuma.
  4. Ja gribas kreptīgākas brokastis, tad eļļas vietā izmanto bekona šķēlītes, bet tas jau vairs nav tik veselīgi...

Komentāri

LD 2014. gada 20. marts 09:37
Cik vienkārši!
Izrādās tas ir olu kultenis, bet es te ņēmos pa i-netu pēc nosaukuma =penka=, kurš jāgatavo pavasara saulgriežos!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi