Kāposti gruzīnu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • Svaiga neliela kāpostgalva
  • Svaigas bietītes
  • Aso piparu pākstis(ne vairāk kā 2)
  • 2 ķiploki
  • Daudz bazilika
  • Pētersīļi
  • Selerijas dilles
  • Sāls pēc garšas
  • Etiķis pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Kāpostu sadala 6 daļās,liek 3-litru burkā,aplej ar vārošu ūdeni un ļauj nostāvēties pusotru stundu.Sagriež gabaliņos un pieliek(kad nostāvējies) sarkanās bietītes,2-3 daiviņās sadalītus ķiplokus,sarkano piparu pākstis,dilles,selerijas u.t.t. Baziliku liek nesagrieztu pušķiem.Pievieno sāli,etiķi.Saturu piespiež tā,lai sastāvdaļas būtupārklātas ar ūdeni.Liek nostāvēties 3 dienas.Šādi pikanti,pēc bazilika smaržojoši sarkani kāposti garšo tāpat,ir laba piedeva gaļas ēdieniem.Burkas saturs ne skābst,ne pelē.Šī recepte nāk noChaltubas tirgus Gruzijā.

Komentāri

Ija 2009. gada 4. augusts 15:42
Man negaršoja, vai nebija izdevušies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi