Sākums > Receptes > Konservējumi

Kāposti gruzīnu gaumē

2005. gada 10. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Kāpostu sadala 6 daļās,liek 3-litru burkā,aplej ar vārošu ūdeni un ļauj nostāvēties pusotru stundu.Sagriež gabaliņos un pieliek(kad nostāvējies) sarkanās bietītes,2-3 daiviņās sadalītus ķiplokus,sarkano piparu pākstis,dilles,selerijas u.t.t. Baziliku liek nesagrieztu pušķiem.Pievieno sāli,etiķi.Saturu piespiež tā,lai sastāvdaļas būtupārklātas ar ūdeni.Liek nostāvēties 3 dienas.Šādi pikanti,pēc bazilika smaržojoši sarkani kāposti garšo tāpat,ir laba piedeva gaļas ēdieniem.Burkas saturs ne skābst,ne pelē.Šī recepte nāk noChaltubas tirgus Gruzijā.
Uz augšu