Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Alus zupa ar rozīnēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 l gaišā alus
  • 5 ēdamkarotes rozīņu
  • 5 karotes sarīvētu piparkūku
  • Cukurs pēc garšas
  • Puse citrona
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Rozīnes ieliekam ūdenī mazliet pavārīties. Pēc tam nokāšam un pievienojam alum. Pieliekam sarīvētās piparkūkas, pēc vajadzības cukuru un ieliekam ripās sagrieztu nomizotu citronu. Alu ar piedevām liekam vārīties un pavārām 5 minūtes. Vārīšanās laikā no zupas noņemam putas.
  2. Zupa jāliek atdzist aukstā pagrabiņā vai tekošā ūdenī. Šādas aukstās zupas kalnos sauca "rymbulace" un piekoda pie tām maizi vai kartupeļus mundierī.

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas