Zupa no tumšā alus ar pienu

Sastāvdaļas

  • 1.5 - 1,5 l tumšā alus
  • Vesela kanēļmiza
  • Viena citrona miziņa
  • 200 g smalkā cukura
  • Sāls
  • 2 karotes kartupeļu miltu
  • 0.5 l salda piena
  • 2 olu dzeltenumi
  • Sviests

Pagatavošana

1 min.
  1. Uz plīts uzliekam katlu ar tumšo alu (0,5 l) ar kanēļmizas gabaliņu, citrona miziņu, pieliekam cukuru un pēc garšas mazliet sāli. Visu uzvārām. Pēc tam izvārītajam šķīdumam pielejam vajadzīgo daudzumu auksta tumšā alus, kurā vispirms iekuļam divas karotes kartupeļu miltu. Pastāvīgi maisot, zupu vārām vismaz 20 minūtes un atstājam uz uguns.
  2. Tālāk uzvārām saldo pienu, iekuļam tajā olu dzeltenumus un salejam zupā. To labi samaisām, pēc garšas pasālām, saldinām un izkāšam citā katlā.. Beigās padarām maigāku ar piciņu svaiga sviesta un pasniedzam ar gabaliņos sagrieztu un apceptu veģi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi