Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Alus zupa ar zosu ķidām

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg zosu ķidu ar māgu un sirdi
  • Piciņa svaiga sviesta
  • 1 liels burkāns
  • Pētersīlis, selerija un sīpols
  • Melno piparu graudi
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 1 sarīvēts muskatrieksts
  • Sāls pēc garšas
  • 0.25 l bieza krējuma
  • 1.5 l gaišā vairākgrādīgā alus
  • 3 olu dzeltenumi
  • Kapāts zaļais lupstājs
  • Baltmaizes klimpām: 1 veģis
  • Mazliet piena
  • Piciņa sviesta
  • 1 ola
  • Pēc vajadzības rīvmaize, sāls, pipari, malts muskatrieksts un kapāts lupstājs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Zosu ķidas, piparus, sāli , notīrītas un mazākos gabaliņos sagrieztas saknes liekam vārīties aukstā ūdenī. Pie sviestā gatavota aizdara pielejam alu un iekāšam ķidu buljonu, pierīvējam muskatriekstu un liekam labi savārīties. Gatavai zupai noņemam no ķidām gaļu, sagriežam mazākos gabaliņos un ieliekam zupā jau pirms novārītajām baltmaizes klimpām. Gatavo nostāvējušos zupu pataisām maigāku ar saldā krējumā iekultu olas dzeltenumu, pieliekam pēc vajadzības sāli un kapātu lupstāju.
  2. Baltmaizes klimpām maizi sagriežam mazos gabaliņos, pārlejam ar aukstu pienu un noliekam samirkt. Bļodiņā saberžam olu ar sviestu, sāli, pipariem un malto muskatriekstu, kapātu lupstāju, pieliekam pēc vajadzības rīvmaizi, izmērcēto baltmaizi un pagatavojam cietu mīklu. No tās veidojam mazas klimpiņas, kuras vārām sālsūdenī 3 minūtes. Vārītās noskalojam aukstā ūdenī un saliekam zupā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas