Notīrītas un gabaliņos sagrieztas visas zupas garšsaknes
Liels sīpols
1l gaišā alus
Sāls un sasmalcināts svaigs lupstājs
Klimpām: 1 ola
5karotes mannas
Karote sviesta
Karote piena
Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Vispirms nododamies klimpu mīklas gatavošanai, kurai jāļauj "atpūsties".. Olas ar pienu, izkausētu sviestu un sāli labi sakuļam, pievienojam mannu un mīklu labi samaisām.
Zupai katlā izkausējam sviestu, kurā mazliet apcepam smalki sagrieztu sīpolu un pievienojam alus raugu (mūsu laikos var vārīt no parastā rauga), maisām līdz tam laikam, kamēr sāk smaržot pēc gaļas un sacepas brūns. Pēc tam uzlejam aukstu alu, pieliekam garšsaknes un vārām mīkstas. Beigās salaižam klimpas un pirms pasniegšanas uzkaisām sasmalcinātu lupstāju un ieliekam piciņu svaiga sviesta.