Zupa no alus rauga ar klimpām

5 1

Sastāvdaļas

  • 5 karotes svaiga sviesta
  • 5 karotes alus rauga
  • Notīrītas un gabaliņos sagrieztas visas zupas garšsaknes
  • Liels sīpols
  • 1 l gaišā alus
  • Sāls un sasmalcināts svaigs lupstājs
  • Klimpām: 1 ola
  • 5 karotes mannas
  • Karote sviesta
  • Karote piena
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms nododamies klimpu mīklas gatavošanai, kurai jāļauj "atpūsties".. Olas ar pienu, izkausētu sviestu un sāli labi sakuļam, pievienojam mannu un mīklu labi samaisām.
  2. Zupai katlā izkausējam sviestu, kurā mazliet apcepam smalki sagrieztu sīpolu un pievienojam alus raugu (mūsu laikos var vārīt no parastā rauga), maisām līdz tam laikam, kamēr sāk smaržot pēc gaļas un sacepas brūns. Pēc tam uzlejam aukstu alu, pieliekam garšsaknes un vārām mīkstas. Beigās salaižam klimpas un pirms pasniegšanas uzkaisām sasmalcinātu lupstāju un ieliekam piciņu svaiga sviesta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas