Alus zupa ar žāvētu stilbiņu

Sastāvdaļas

  • 500 g skābu kāpostu ar sulu
  • 3 karotes tauku
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels žāvēts cūkas stilbiņš
  • Sāls, asā paprika
  • 0.5 l skāba krējuma
  • 1 l divpadsmitgrādīga gaišā alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Žāvēto stilbiņu sadalām mazākos gabalos un liekam vārīties mērenā sālsūdenī. Izvārītu mīkstu gaļu izņemam un buljonā ieliekam smalki sagrieztus kāpostus ar sulu. Kamēr kāposti vārās, pagatavojam aizdaru, taukos apcepot smalki sagrieztus sīpolus, miltus un papriku. Kad kāposti gandrīz mīksti, atšķaidām aizdaru ar aukstu buljonu un cauri kāstuvei pielejam zupai kopā ar alu. Zupu, periodiski maisot, vēl pavārām. Beigās zupā saliekam gabaliņos sagrieztu stilbiņa gaļu, pēc garšas saliekam garšvielas un pielejam skābo krējumu, noņemam no uguns un ļaujam zem vāka nostāvēties. Pasniedzam ar rupjmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi