Sākums > Receptes > Uzkodas

Tomāti siera panējumā

2005. gada 7. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Pamatēdiens: Sagriež tomātus 0.5 cm biezās šķēlēs. Sarīvē sieru, sagatavo rīvmaizi un sakuļ olu (katru atsevišķā trauciņā). Tomātu šķēles apviļā sierā (bagātīgi), tad olā un tad rīvmaizē. Liek uz uzkarsētas pannas cepties. Kad viena puse zeltaina-apgriež un cep zeltainu otru pusi. Rezultāts: plācenīši - vidū karsts tomāts, apkārt kraukšķīga miziņa, bet pa vidu izkusis garšīgs siers.
2. Lai šo ēdienu padarītu vēl interesantāku klāt var uztaisīt kādu mērcīti, piemēram, mārrutku vai siera mērci (abas viegli un ātri gatavojamas).
3. Mārrutku mērce: skābo krējumu sajauc ar mārrutkiem. (Pasniedz aukstu).
4. Siera mērce: saldo krējumu sajauc ar sarīvētu sieru un karsē, līdz siers izkusis. (Pasniedz karstu).
Uz augšu