Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zaļo zirnīšu dips

2005. gada 7. augusts
Foto: Eva
Pagatavošana
15 min
1. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un nomizo. Čili pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sīki sakapā.
2. Zirnīšus līdz gatavībai apm. 2-3 min. vāra verdošā ūdenī. Nolej ūdeni un pārmazgā zem auksta tekoša ūdens. Pagaidīt, kamēr atdziest un tad sastampā avokado un zirnīšus līdz rupjai biezeņa masai.
3. Samaisa sakapātus lociņus, citrona sulu, ķiplokus un kinzu, ko iemaisa zirnīšu/avokado masā.
4. Pasniedz ar tortiļām vai vienkārši smērē uz rupjmaizes grauzdiņiem, kas sākuma apsmērēti ar saspiestiem ķiplokiem.
Uz augšu