Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ātri un gardi baklažāni

2005. gada 4. augusts
Foto: Baiba Vilka
Pagatavošana
20 min
1. Noskalotu baklažānu gareniski pārgriež vai nu uz pusēm vai trīs, lielāku pat uz četrām daļām, nu apmēram 5cm platumā. Katru lielo gareno šķēli uzliek uz sava folija gabala, kas būtu tik liels, lai to šķēli var ietīt. Baklažānu pārkaisa ar sāli un pipariņiem un pa virsu liek tomāta šķēles, kas grieztas ripiņās un tām pa virsu saliek siera šķēles. Folija mala uzloka uz augšu, bet tā lai siers netiktu pārklāts ar foliju, t.i., neaizloka visu ciet, tikai saceļ folija malas uz augšu un sanāk tādas kā laiviņas, kuras tad liek 200-250 grādus karstā cepeškrāsnī (cepšanas režīms - no augšas un apakšas) uz 20 min. (ne vairāk).
2. Ir sātīgi un ļoti garšīgi! :)
Uz augšu