Indiešu lēcu zupa

Sastāvdaļas

  • Viena paciņa lēcu (vienalga – sarkano, gaišo vai tumšo. Var jaukt arī kopā)
  • 2 - 3 tomāti
  • 1 – 2 sīpoli
  • 5 – 6 ķiploka daiviņas
  • Svaigas ingvera saknes gabaliņš
  • Zemesrieksti
  • Eļļa
  • Garšvielas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā lēcas novāra mīkstas un sausas (vispār bez garšvielām!). Lielākā katlā eļļā apcep ķimenes (vai kumīna sēklas), sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, lauru lapas, sarīvētu ingvera saknes gabaliņu, zemesriekstus (1 – 2 saujas), čilli piparu šķipsniņu (vai/un svaigu sīki sakapātu sarkano vai zaļo čilli pāksti, kas iepriekš attīrīta no sēklām). Tad liek klāt nomizotu un sakapātu tomātu un apcep arī to. Pievieno lēcas, pielej ūdeni un kādu laiku ļauj visam savārīties. Pēc garšas pieliek sāli, ja grib asāku – vēl čilli piparus.
  2. Ja grib biezeņzupu, tad nelej pārāk daudz ūdens un, kad viss gatavs, samaļ blenderī vai samīca ar stampiņu.
  3. Ēd kopā ar vārītiem basmati rīsiem.
  4. Porcija 4 - 6 cilvēkiem (atkarībā no ēdelības pakāpes!)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi