Sākums > Receptes > Zupas

Indiešu lēcu zupa

2005. gada 3. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā lēcas novāra mīkstas un sausas (vispār bez garšvielām!). Lielākā katlā eļļā apcep ķimenes (vai kumīna sēklas), sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus, lauru lapas, sarīvētu ingvera saknes gabaliņu, zemesriekstus (1 – 2 saujas), čilli piparu šķipsniņu (vai/un svaigu sīki sakapātu sarkano vai zaļo čilli pāksti, kas iepriekš attīrīta no sēklām). Tad liek klāt nomizotu un sakapātu tomātu un apcep arī to. Pievieno lēcas, pielej ūdeni un kādu laiku ļauj visam savārīties. Pēc garšas pieliek sāli, ja grib asāku – vēl čilli piparus.
2. Ja grib biezeņzupu, tad nelej pārāk daudz ūdens un, kad viss gatavs, samaļ blenderī vai samīca ar stampiņu.
3. Ēd kopā ar vārītiem basmati rīsiem.
4. Porcija 4 - 6 cilvēkiem (atkarībā no ēdelības pakāpes!)
Uz augšu