Sīpolklopsis - sautēta gaļa ar sīpoliem

Sastāvdaļas

  • Gaļa - liesa cūkgaļa vai liellopa gaļa - mīkstums
  • Sīpoli
  • Skābais krējums
  • Milti
  • Eļļa
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu (vislabāk cūkgaļas šķinķis vai pleca daļa, tāpat liellopam), sagriež šķēlēs un izklopē. Sīpolus sagriež ripiņās.
  2. Ņem sautējamo trauku (pīli). Katru gaļas šķēli apvārta miltos un klāj kārtu sautējamā traukā.
  3. Otru kārtu veido no sīpoliem. Tā turpina līdz trauks piepildīts vai izlietots paredzētais gaļas daudzums. Virsējā kārta ir sīpoli. Ktrā kārtā var iekaisīt sāli un piparus, pēc savas izjūtas.
  4. Uzlej nedaudz ūdeni, liek karstā cepeškrāsnī sautēt.
  5. Kad gaļa gandrīz gatava, to bagātīgi pārlej ar labu skābo krējumu. Turpina sautēt ik pa laikam pīli nedaudz sakustinot, lai krējums labāk iesūcas visās kārtās. Krējumam ir jāuzkarsējas un jāiesūcas starp visām kārtām.
  6. Pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem un salātiem.
  7. Nav ieteicams ņemt treknu gaļu, jo tad ēdiens ir ļoti trekns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi