Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sīpolklopsis - klapēta gaļa ar sīpoliem krējuma mērcē

2005. gada 2. augusts
Foto: Shutterstock.com
Maigas, sulīgas gaļas šķēles aromātiskā un krēmīgā sīpolu-krējuma mērcē.
Pagatavošana
70 min
1. Gaļu (vislabāk cūkgaļas šķinķis vai pleca daļa, tāpat liellopam), sagriež šķēlēs un izklopē. Sīpolus sagriež ripiņās.
2. Pannā uzkarsē eļļu. Katru gaļas šķēli apvārta miltos un apcep. Izņem no pannas.
3. Tad pannā izkausē sviestu, apcep sīpolus zeltainus. Ja vēlas, kopā ar sīpoliem var apcept arī kādu sauju sēņu.
4. Liek gaļu atpakaļ pannā, pievieno pāris kausiņus buljona, uzliek vāku un sautē 20-25 minūtes uz nelielas liesmas.
5. Kad gaļa gandrīz gatava, to bagātīgi pārlej ar labu skābo krējumu. Turpina sautēt vēl 10 minūtes, ik pa laikam pannu nedaudz sakustinot, lai krējums labāk iesūcas.
6. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem va kartupeļu biezeni un salātiem.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu