Marmora kūka

2005. gada 31. jūlijs
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
40 min
1. mīkstu sviestu ar cukuru un vanilīncukuru saputo krēmā,pakāpeniski pieputo pa vienam olu dzeltenumam,rīvētu citrona miziņu un sulu.pielej pienu,pievieno miltus,kuros iemaisītscepamais pulveris,samaisa.trešdaļu mīklas atdala,tai pievieno kakao,samaisa.olas baltumus saputo stingrās putās,atdala atbilstoši mīklas gaišajai un brūnajai daļai,uzmanīgi iecilā mīklā.taisnstūra veida formā ieklāj cepamo papīru un kārtām ar karoti liek gaišo un brūno mīklu.cep 40 minūtes 200grādu t.cepšanas laikā krāsns durvis nedrīkst virināt,jo kūka var sakristies.gatavību pārbauda ar kociņu.kūku atdzesē formā,izņem,noņem papīru,sagriež šķēlēs.
Uz augšu