Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivju ēdiens „saldskābas sacukurotas zivis

2005. gada 30. jūlijs
Foto: Irina
Pagatavošana
1 min
1. Zivis notīra, nomazgā un, nesagriežot gabalos, apcep no abām pusēm, līdz veidojas kraukšķoša garoziņa. Ņem nelielu tīru pannu un izkausē uz tās cukuru (cukuram jākļūst brūnam). Pēc tam katlā ielej mazliet etiķa, pieber sāli, pieliek zaļumus, ingveru, sagrieztas puravu lapas, plānās šķēlītēs sagrieztās sēnes (kaltētas sēnes iepriekš divas stundas mērcē), zaļu kartupeļu šķēlītes un visu sautē uz uguns. Kad dārzeņi kļūst mīksti, pieliek sabrūnināto cukuru. Mērcei jābūt pietiekami biezai un skābai, un ar to pārlej vēl siltās zivis.
Uz augšu