Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu ēdiens „kāposti turku gaumē

2005. gada 30. jūlijs
Foto: Irina
Pagatavošana
1 min
1. Kāpostus nomazgā, iegremdē uz 10 minūtēm verdošā ūdenī, pēc tam izņem no ūdens un nosusina. Kāpostgalviņas kacenu izgriež, lapas atver un piepilda. Pildījumu gatavo šādi. Divus sīpolus sagriež palielās šķēlēs, apcep 1 ēdamkarotē tauku. Jēra gaļu samaļ gaļas mašīnā, sajauc ar šķēlīti baltmaizes, kas iepriekš izmērcēta pienā, un pieliek smalki sagrieztu speķi. Uzber sāli un piparus. Atlikušos taukus ieliek kastrolī un izkausē. Kastroļa dibenā novieto lielo speķa šķēli, bet virsū uzliek ar malto gaļu pildīto kāpostgalviņu, pārlej ar buljonu, pieliek burkānus un 2 sīpolus (sīpolus sagriež 4 daļās) un smalki sagrieztus zupas zaļumus. Uzber sāli un piparus. Uzliek vāku un uz lielas liesmas uzvāra. Pēc tam samazina liesmu un sautē 2 stundas. Ja nepieciešams, ļauj liekajam šķidrumam iztvaikot, bet mērci, ja vēlas, sabiezina. Kāpostus tūlīt pasniedz ar kartupeļiem vai rīsiem. Uz galda kāpostgalviņu sadala 4 daļās.
Uz augšu