Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Piparkūkas ar garšvielām

Piparkūkas ar garšvielām

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 100 g margarīna
  • 100 g sīrupa
  • 200 g medus
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • Šķipsna sodas
  • 50 g kviešu miltu
  • 5 kardamona gabaliņi
  • 6 krustnagliņas
  • 1 /2 muskatrieksta
  • 5 melnie pipari
  • Koriandrs
  • Anīss
  • Rieksti
  • Kokosriekstu skaidiņas
  • 100 g ingvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Garšvielas samaļ pulverī, lietojot kafijas dzirnaviņas vai sasmalcinot miezerī.
  2. Muskatriekstu un ingveru sarīvē.
  3. Pusi no cukura daudzuma izkausē katliņā līdz kastaņkrāsai.
  4. Pielej ūdeni (2 galda karotes), pieliek klāt taukus, sīrupu, medu un pusi no miltiem, garšvielu pulveri, nedaudz atdzesē, tad pieliek sakulto olu un sodu, samaisa.
  5. Uz dēļa izber atlikušos miltus, izņem no katliņa mīklu un vēlreiz samīca.
  6. Pēc tam izrullē plānā kārtā, ar figūriņu veidnītēm izspiež cepumus (sirds, zaķīšu u.c. veidā), uzliek uz cepešpannas, apziež ap olu, uzliek riekstus, apber ar kokosa skaidiņām.
  7. Cepumus var neapziest ar olu un neapbērt ar riekstiem, bet pēc cepšanas pārklāt ar glazūru.
  8. Glazūrai sakuļ olas baltumu, pakāpeniski pieliekot pūdercukuru (1 olas baltums uz 100 g pūdercukura), iekrāsojot ar ogu sulu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču - plūmju kompots

Kabaču - plūmju kompots

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA