Sākums > Receptes > Konservējumi

Ar dārzeņiem pildīta paprika burkās

2005. gada 29. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
90 min
1. Sīpolus parupji sagriež un apcep līdz zeltainumam.
2. Burkānus un pētersīļa sakni sarīvē uz rupjās rīves.
3. Tomātus sarīvē uz rupjās rīves un vāra 15 minūtes no vārīšanās sākuma uz vidējas uguns, 5 minūtes pirms beigām pievieno sāli, cukuru, etiķi un smaržīgos piparus.
4. Sajaukt trešdaļu tomātu masas ar ceptajiem sīpoliem, burkāniem un petersīļiem.
5. Pētersīļu zaļumus sasmalcina. Eļļu uzvāra, izslēdz un ieber tajā sasmalcinātos pētersīļu zaļumus.
6. Karsto eļļu sadala pa burkām – uz 0,5 l burku – 2 ēdamkarotes eļļas, uz 1 l burku – 3 ēdamkarotes eļļas.
7. Paprikām izņem sēklas un piepilda tās ar dārzeņu maisījumu.
8. Pilnās paprikas cieši kārto burkās un pārlej ar palikušo tomātu masu. Pilnās burkas pasterizē 30 minūtes.

Lai labi garšo!
Uz augšu