Bulgāru baklažāni

2005. gada 29. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
1 min
1. Baklažānus nomazgā un sagriež 15-20 mm biezos ripuļos. Ripuļus ieliek sāls šķīdumā – uz 1 l ūdens pusglāze sāls – un tur 5 minūtes. Notecina lieko šķidrumu un apcep karstā eļļā līdz vienmērīgam zeltainumam. Atdzesē.
2. Sīpolus sagriež 3mm biezos ripuļos un apcep līdz zeltainumam. Tomātus samaļ vai sablenderē un liek vārīties uz neleilas uguns. Vāra apmaisot 25 minūtes, kamēr tomāti samaziņas uz pusi. Ķiplokus izspiež vai samaļ, zaļumus sakapā – visu pievieno tomātiem un vāra apmaisot vēl 3 minūtes.
3. Sausās, uzsildītās burkās kārto vienu kārtu tomātu masas, kārtu baklažānu un atkal tomātu kārtu, un tā kamēr burkas pilnas. Augšā jābūt tomātu masai. Pilnās burkas pasterizē 20 minūtes.
Uz augšu