Sākums > Receptes > Konservējumi

Arbūzu medus (bekmezs)

2005. gada 29. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
1 min
1. Gatavus arbūzus nomazgā, pārgriež 2-4 daļās, ar metāla karoti izņem mīkstumu. Mīkstumu sagraiza un sastampā, izberž caur sietiņu un izkāš caur marli.
2. Iegūto sulu ar mīkstumu (izņemot jau izspiesto)vāra uz nelielas uguns apmaisot un noņemot sārtās putas 15 minūtes. Atkal izkāš un atkal vāra 10 minūtes uz nelielas uguns, un tā vēl 3-4 reizes.
3. Kad sulas apjoms ir samazinājies 5-6 reizes, pārbauda gatavību – ja atdzesēta Arbūzu medus pile uz šķīvīša neizplūst vai dara to ļoti lēni – medus ir gatavs.
Uz augšu