Sākums > Receptes > Brokastis

Menemen - olas ar tomātiem

2005. gada 29. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
20 min
1. Liek cepties smalki sagrieztus sīpolus līdz tie mīksti un brūngani.
2. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus tomātus un garšvielas. Ja ir vēlme- var arī tomātus nomizot, bet es tā nekad nedaru, jo tas aizņem ilgāku laiku.
3. Var pievienot tomātu pastu, lai masa biezāka, tumīgāka.
4. Kad tomāti ir cepušies jau aptuveni 7 min. uz nelielas uguns, un ir, var teikt, izšķīduši, tad pievieno olas. Var olas samaisīt, bet var arī vienkārši sasist olu virs šīs tomātu mikstūras un cept, kamēr baltums ir izcepies un dzeltenumam ir pāri plāna balta plēvīte.
5. Ja cep nesamaisot olas, tad ļoti garšīgi ēst iemērcot baltmaizes šķēli olas dzeltenumā un tomātu sulā, kura izveidojusies tomātu masā
6. Lai Jums labi garšo!
Uz augšu