Komentāri par: Marinētas sēnes

Marināde jāvāra uz pusi mazākā tilpumā nekā ir novārītās sēnes.
Marite 2016. gada 20. augusts 11:28
Mana recepte vienkarsa bet super.novara senes. Katlina ielej udeni iegrie sipolus pusmenestinos piegriez burkanus kubicinos uzvara pavara piecas min un liek klat galda etiki un cukuru ta lai marinade sanak saldenskaba ar maxu etika kodienu kakla tad sagriez senes ber marinade uzvara noputo un karstas lej burka un ziema ed nost.nevajag marinadei nekadu sali jo senes jau varitas ir salsudeni. Ja vel piaru gradus iemet un kadu lauru lapinu . Viss elementari un garsigi.
Ojārs 2016. gada 1. augusts 22:00
Man ir 55 un kādus 20 gadus es marinēju arī sēnes. Aptuveni jau tās receptes atšķirās tikai sastāvdaļu variācijām. Man gatavā produkcija uzglabājas pagrabā, kurš ir diezgan silts. Par to Stāvēšanu es tā īsti neēsmu pārliecināts, vai tas ir no sēnēm?
vasara 2013. gada 24. jūlijs 14:51
Es daru tā: tīrot sēnes, atlasu tās, ko gribu marinēt: podiņus, baravikas vai citas. Vāru atsevišķi, pa to laiku sagatavoju burciņas. Novārītās sēnes saberu tīrā katliņā, apleju ar ūdeni, līdz apņemtas, bet sastāvdaļu vieglākai aprēķināšanai ūdeni leju ar soli 0.5 l ( 0.5;1.0, 1.5;2.0;2.5 utt. atkarībā no sēņu daudzuma)
uz litru ūdens pievienoju 2 karotes sāls un cukura, garšvielas kādas vēlas- lauru lapas, pipari, smaržīgie pipari utt. kad sēnes kopā ar marinādi ir uzvārījušās, pievienoju uz litru 1 ēdamkaroti esences (~7 karotes etiķa), ja vēlas stiprākas, var etiķa daudzumu palielināt. Tad burkās iekšā, vāku virsū, stāv bez problēmām un garšo lieliski. Pārbaudīts daudzu gadu garumā.
Ivonna 2012. gada 12. septembris 21:55
Es daru tā: vāru sēnes, atceviški varu marinādi 1 ēd.k sāls, 2,5 ēd,k, cukurs, 3 ēd.k. et,esences uz 1 litru ūdens. smarž.piparus, krustnagliņas, kanēļa mizu, lauru lapas.gatavai marīnādei lieku klāt sēnes 5 min. pavāru, lieku burkās, plastmasas vāku un ledusskapī.
Jānis 2011. gada 1. septembris 15:59
Kādam nolūkam beigās olīveļļa jālej?
Ligita 2011. gada 29. augusts 08:45
Katrina es daru tiesi taa pat ar auksto marinadi taisu senes,sanak ljoti labi un staav arii ljoti ilgi!
krrr 2010. gada 29. septembris 11:57
paldies par receptīti :)
es taisīju pēc receptes, tikai cukuru liku bišķi vairāk un etiķi pēc garšas (250 - 350 ml) un marinādē pavārīju tikai 5 min - sanāca supergardas :)) ceru, ka stāvēs labi :)
Baiba 2010. gada 23. septembris 18:33
Tomēr mēģināšu ar doto daudzumu etiķa,jo līdzīgi esmu gatavojusi gailenes (vārot tās marinādē).Laikam tas asums izvārās ārā,jo stipras nebija.
signe k 2010. gada 18. septembris 21:58
es taisu līdzīgi tikai etiķi 9% lieku 70 gr vai 70 ml-sanāk super!
Eka 2010. gada 18. septembris 21:31
Lieliska recepte. Sanāk ļoti garšīgi!
liga vasiljeva 2010. gada 15. septembris 09:14
man si recepte noderes jo pirmo reizi to darisu ...cerams ka bus garsigi...
Katrīna 2010. gada 14. septembris 21:29
Neesmu gatavojusi pēc šīs receptes, bet cik gadus marinēju, nekad vēl nevārīju marinādē sēnes. Un vienmēr sanāca ļoti garšīgas. Vienkārši novāra sēnes, pa to laiku var sagatavot marinādi. Un kad sēnes ir nolietas, atdzisušas, pievieno arī atdzisušu marinādi. Viss. Marinādei uz 0.6 l ūdens jāliek 1 ēdemkarote sāls, 1 edamkarote cukura un 0,3 l etiķa. Garšvielas pēc pašu garšas. Es marinādē lieku ķiplokus, sīpolus, piparus, lauru lapas. Pirms uzliešanas izkāšu.
signe k 2010. gada 14. septembris 08:43
es lieku 70 ml 70% etiķi uz 1l ūdens un sanāk labi, tas ir 1/4 daļa no 200 gr glāzes un vēl mazliet :) un 1 ēd k cuk., 1,5 ēd k sāli
marta 2010. gada 13. septembris 08:46
nju uztaisīju visu kā bija teikts receptē tikai etiķi (9%) liku 3 karotes, sanāca diezgan labi tikai nezinu vai tik pat labi stāvēs ziemā :)
Maiklz 2010. gada 12. septembris 23:25
abcde, Tu gadījumā nejauc esenci ar 8% etiķi? Es uztaisīju pēc receptes, pagaršoju un netaisos vēl mirt... Sēņuki sanāca ļoti labi.
Edīte 2010. gada 12. septembris 21:32
Paldies, kas dalās ar Rp,
Raksti replikas savā dienasgrāmatā (abcde)tu pat savu vārdu nezini
abcde 2010. gada 9. septembris 10:50
Pizdec. Kāpēc gan uzreiz nevārīt etiķī? Cilvēks ieliek recepti,bet pats nemaz nav ēdis tādas sēnes,savādāk sen jau būtu miris ar kuņģa čūlu.
Bukubeka 2010. gada 7. augusts 20:17
Pus glāze etiķa varētu būt gan par daudz..
edgars 2009. gada 7. septembris 21:54
Recepte asu marinažu cienitajiem!Iesakuikt tikai 2-3 ēd karotes etiķi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi

Jaunākās receptes