Vistas siers

2005. gada 27. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo vistu. Rūpīgi nomazgā un nomizo burkānu, sīpolu nomazgā, nobraucot nost visas liekās mizas. Sīpols nav jāmizo. Ielej katliņā 3 ½ glāzes ūdens un liec vārīties. Kad ūdens sācis vārīties, pievieno vistas fileju, veselu vai sagrieztu lielos gabalos burkānu, veselu sīpolu, sāli pēc garšas un melno piparu graudiņus. Vāri visu uz vidēja uguns bez vāka noņemot putas, 25 minūtes, kamēr vistas gaļa mīksta. Izņem vistas gaļu un nedaudz atdzesē.
2. Kamēr vista vārās... Sarīvē sieru uz smalkās rīves. Ja domā izmantot blenderi, tad var arī uz rupjās. Saberz anīsa sēklas ar miezeri un sajauc ar malto muskatriekstu.
3. Atdzisušo vistu sasmalcini ar nazi nelielos gabaliņos (vai izmal caur gaļasmašīnu 2 reizes, ja nav blendera), pievieno sarīvēto sieru, pusglāzi buljona, kurā vista vārījusies, anīsa sēklas un malto muskatriekstu, un sviestu. Visu rūpīgi sablenderē viendabīgā masā.
4. Veido no masas nelielus kukulīšus, kurus ietin pārtikas plēvē. Liec gatavos kukulīšus ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
5. Ja veido ruleti ar pildījumu, tad izklāj masu uz ieeļļota cepampapīra un ar mīklas rulli, kurš apsmērēts ar augu eļļu, izveltnē apmēram 1 ½ cm biezā plāksnē. Pildījuma masu liec uz izveltnētās siera masas un ar cepampapīra palīdzibu satin ciešā ruletē. Ruleti cieši ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī vismaz 4 stundas. Ruleti var arī apvārtīt sasmalcinātos zaļumos, vai paprikas/apgrauzdētu sezama sēklu maisījumā.
Uz augšu