Sākums > Receptes > Zupas

Ukraiņu kuļešs jeb kareivju zupa

2005. gada 27. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Kuļešs ir bieza, sātīga un vienkārši pagatavojama zupa, kurai nepieciešami vien pāris produkti.
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavojas vārīšanai. Uzliek katliņu ar 1,5 litriem ūdens uz uguns, lai vārās. Prosas putraimus noskalo no sākuma siltā ūdenī un pēc tam aplej ar verdošu ūdeni un uzreiz nokāš. Kartupeļus nomizo un sagriez kubiņos. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Speķi sagriež nelielos kubiņos.
2. Vāra zupu. Verdošajā ūdenī ieber noskalotos putraimus un pievieno kartupeļus. Vāra uz nelielas uguns 20 minūtes. Pa to laiku sacepina pannā žāvēto speķi. Kad speķis izdalījis taukus, pievieno sīpolus un apmaisot cep, kamēr sīpoli zeltaini. Pannas saturu pievieno zupai.
3. Pabeidz vārīt un pasniedz. Kad zupa vārījusies 20 minūtes, pievieno sautētās cūkgaļas kārbas saturu un vienu lauru lapu. Vāra 3 minūtes uz nelielas uguns. Pagaršo, vai nav nepieciešama sāls. Pieliek sāli pēc vajadzības. Ja vēlas, pievieno nedaudz maltu melnos piparu. Gatavo zupu lej šķīvjos, pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt dod piekost saldskābmaizi.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu