Kugele

2005. gada 27. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavo produktus. Kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē vai izmal caur gaļas mašīnu. Sīpolu nomizo un sarīvē vai smalki sakapā. Žāvēto gaļu sagriez smalkos kubiciņos. Visam piesit klāt 2 olas, pieliec pēc garšas sāli un piparus un rūpīgi sakul (visērtāk to darīt ar dakšiņu).
2. Cep kugeli. Cepamformas iekšpusi rūpīgi iesmērē ar taukvielām (sviests vai eļļa). Jāseko, lai arī formas maliņas būtu vienmērīgi ietaukotas. Sagatavoto masu klāj formā un rūpīgi izlīdzini, cenšoties lai pie malām būtu biezāks nekā vidū, jo cepoties viducis cepsies visilgāk. Piepildīto formu liec karstā cepeškrāsnī pa vidu un cep 200 º grādu temperatūrā 40-45 minūtes. Gatavību pārbaudi ar koka iesmiņu, iespraužot to kugelē līdz apakšai – gatavs ir tad, kad koka iesmiņš nepaliek mitrs.
3. Pasniedz. Gatavo kugeli sagriez porcijās vēl karstu, katru porciju pārsmērē ar skābu krējumu.
Uz augšu