Ar gaļu pildīti kāļi

Sastāvdaļas

  • 6 -8 kāļi
  • 400 g liellopa maltās gaļas
  • 100 g margarīna
  • 1 ola
  • 1 sīpols
  • 1 karutpelis
  • 1 ēdk. miltu
  • Pipari, sāls, muskatriexc pēc garšas

Pagatavošana

45 min.
  1. Maltajā gaļā ierīvē kartupeli, sīpolu, iesit olu, pieliek sāli un piparus cik grib un nedaudz muskatriextu – rūpīgi samīca. Ja maltās gaļas masa šķiet par sausu pielej nedaudz ūdeni – masai jābūt dikti vijīgai.
  2. Kāļus nomazgā un novāra līdz pusgatavībai, nogriež vāciņu, uzmanīgi izkasa iedobumu. Iedobumā sapilda malto gaļu. Uzliek vāciņu atpakaļ un sasprauž ar iesmiņiem vai nosien ar diegu – vāciņiem jābūt cieši klāt.
  3. Sapildītos kāļus saliek platā katlā, pielej līdz trešdaļai kāļu augstuma ūdeni un sutina uz nelielas uguns zem vāka 25-30 minūtes.
  4. No izkasītā kāļu mīxtuma un miltiem taisa mērci, tajā šķidruma kas paliek pāri pēc sutināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi