Lielais čatnijs

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg tomātu (2 buņdžas 850 g tomātu savā sulā – sablenderēt)
  • 1 kg ābolu (saldskābu)
  • 0.5 kg sīpolu
  • 3 paprikas
  • 1 neliela selerijas sakne
  • 1 citrons
  • 250 g rozīnes (dzeltenās)
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze 3% etiķa
  • 2 ēdk. sāls
  • 2 tējk. malta ingvera

Pagatavošana

80 min.
  1. Ābolus nomizot un sagriezt parupjos gabalos. Citronam norīvēt mizu. Tomātiem noņemt mizu (tāpēc labāk uzreiz ņemt tomātus savā sulā) un ar sagriezt lielākos gabalos. Sīpolus nomizot un ar sagriezt. Visu salikt kopā vienā katlā un uz nelielas uguns ik pa brīžam apmaisot davest līdz vārīšanai. Kad sāk vārīties, uzreiz pievieno etiķi, sāli, cukuru un ingveru un uz ļoti mazas uguns vāra zem vāka 1 stundu. Karstu saliek burkās, pārklāj burkas ar pārtikas plēvi un sagaida kamēr atdziest. Tikai pēc tam skrūvē virsū vākus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi