Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dārzeņu karijs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g kartupeļu
  • 200 g burkānu
  • 1 maza puķu kāposta galviņa
  • ½ l dārzeņu buljona
  • 150 g zaļo zirnīšu
  • 1 buntīte zaļo lociņu ar visiem sīpoliem
  • 50 g margarīna
  • 2 -3 ēdamk. miltu
  • 5 ēdamk. karija
  • 150 ml baltvīna
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamk. cukura
  • 4 ēdamk. citronu sulas
  • 1 kajenas pipars
  • Sāls, pipari
  • 1 neliela buntīte svaigas kinzas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Kartupeļus sagriež palielos kubiņos, burkānus – ieslīpos aplīšos, puķu kāpostu sadala rozetēs. Vārošā buljonā vispirms liek kartupeļus un burkānus, vāra, līdz tie ir pusgatavi, tad pievieno puķu kāpostus un zaļos zirnīšus. Nokāš. Zaļos lociņus un sīpolus sagriež un apcep uz pannas, tad pievieno miltus, sīki sakapātu kajenas piparu un kariju un apbrūnina. Pievieno buljonu un vīnu, 5 min pavāra. Pievieno saldo krējumu, cukuru, citrona sulu un sāli. Maisot vāra vēl 5 min. Dārzeņus samaisa ar mērci un pasniedz, pārkaisītus ar sīki sagrieztu kinzu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas