Dārzeņu rasols

2005. gada 25. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Dārzeņu jeb veģetārais rasols būs piemērots katram, kurš ikdienā nelieto gaļu un tās produktus. Ja vēlies vegānu versiju, tad jāizvēlas vegānā majonēze un no sastāvdaļu saraksta jāizslēdz olas – būs garšīgi arī tā.
Pagatavošana
30 min
1. Visus vārītos dārzeņus sagriež smalkos kubiņos.
2. Smalki sagriež arī marinētos gurķīšus un olas.
3. Visus produktus sajauc kopā un pievieno zirnīšus bez sulas.
4. Tad pievieno sāli un piparus pēc garša un visu sajauc ar majonēzi.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
5. Noderīgas piezīmes:

1) Salātu pagatavošanas laiks norādīts, ņemot vērā faktu, ka sastāvdaļas iepriekš novārītas un atdzesētas.

2) Sastāvdaļu daudzumu brīvi izvēlies, balsoties uz to, cik daudz būs ēdāju, bet ņem vērā, ka kartupeļi allaž dominē un pārējās sastāvdaļas ir mazliet mazāk.

3) Ja vēlies mērci izmantot mazliet "liesāku", majonēzi vari sajaukt ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu. Vai majonēzi aizstāt ar krējumu vai grieķu jogurtu, kas sajaukts ar sinepēm.
Uz augšu