Saskru

2005. gada 25. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
55 min
1. Sākumā gatavojam pildījumu: katliņā izkausējam sviestu uz mazas uguns, kad tas ir izkusis, beram iekšā brūno un balto cukuru. Šo masu maisām, līdz cukurs ir gandrīz izkusis, tad lēnām šai masai lejam tumšo cukura sīrupu un nepārtraukti maisam apmēram 5 min. Tad šo masu noņemam no uguns, tajā iemaisām sakultu olas dzeltenumu, vēlreiz apmaisām, liekam atpakaļ uz plīts. Maisot masu, pievienojam sakultas olas. Nedrīkst liet strauji, jālej lēnām un mazā strūklā. Masu maisām, līdz tā sabiezē kā medus, pievieno sasmalcinātus riekstus un ogas. Tam ir jāgaršo nedaudz saldi, skābi, rūgti. Smilšu mīklu pagatavojam kā parasti. Gatavo mīklu iepildām groziņā un tajā liekam gatavo pildījumu. Cepam cepeškrāsnī 230-250C apmēram 25 min. Pasniedzam karstus ar saldējumu.
Uz augšu