Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kartupeļu biezeņzupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Gabaliņš selerijas saknes
  • Gabaliņš pētersīļa saknes
  • 0.5 kg kartupeļu
  • 2 ēdamk.olīveļļas
  • Sāls, malti melnie pipari
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • Pētersīļi
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Rīvēta citrona miziņa
  • 150 ml skābā krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Garšsaknes notīra un sasmalcina. Kartupeļus notīra un sagriež kubiņos. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep garšsaknes un kartupeļus. Pievieno sāli, piparus, pārlej buljonu un vāra uz lēnas uguns zem vāka 15 min. Pētersīļus sasmalcina, ķiploku daiviņas izspiež caur spiedi, citronam nogriež miziņu. No kartupeļiem blenderī izveido biezeni, pievieno ķiploku sulu, citrona miziņu un uzkarsē. Zupai pievieno skābo krējumu un izmaisa. Pirms pasniegšanas zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas