Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Grauzdētas maizītes ar tunci

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 75 -100 g lielo balto pupiņu
  • Ūdens
  • Sāls
  • 2 ēdamk. eļļas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 zariņš svaiga vai 1 tējk. kaltēta rozmarīna
  • 1 zariņš svaigas vai 1 tējk. kaltētas salvijas
  • Mērcei
  • 3 ēdamk. eļļas
  • 2 ēdamk. (svaigas) citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 /4 tējk. melno piparu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 selerijas zariņi
  • Apm. 185 g dabīgajā sulā vai eļļā konservēta tunča
  • 1 baltmaizes klaipiņš (franču)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Izmērcē pupiņas (apmēram 1 diennakti), liek katliņā un pievieno 1 l ūdens, sāli, eļļu, notīrītas ķiploka daiviņas, salviju un rozmarīnu. Vāra apm. 1 stundu, līdz pupiņas mīkstas. Nolej ūdeni un pupiņas atdzesē. Gatavo mērci no eļļas un citrona sulas, sasmalcināta ķiploka, pipariem un sāls. Sajauc ar pupiņām. Notīra un sagriež sīpolu, seleriju noskalo un sasmalcina. Zivi notecina un sagriež gabaliņos. Visu uzmanīgi iecilā pupiņu maisījumā. Maizi sagriež plānās šķēlēs, apziež ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 225 C, līdz iegūst zeltainu krāsu. Uz maizītēm liek tunča un pupiņu pildījumu.
  2. Pasniedz ar alu vai tēju.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas