Alū sautēts plaudis

Sastāvdaļas

  • 2.5 līdz 2,5 kg plaužu
  • 0.5 l gaišā alus
  • 100 g smalko miltu
  • 100 g svaiga sviesta
  • 2 lieli sīpoli
  • Gabals selerijas
  • 1 liels pētersīlis
  • 10 graudiņi smaržīgo piparu
  • 10 graudiņi piparu
  • 5 lauru lapas
  • Pēc vajadzības etiķis
  • Cukurs un sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Zivis rūpīgi notīrām un izķidājam. Nosusinātas apsālām un sapiparojam. Kastrolī izkausējam sviestu, un tajā zivis no abām pusēm strauji apcepam. Tad tās izņemam un cepšanas sulā apcepam sagrieztus dārzeņus un sīpolus. Pieliekam visas garšvielas, pielejam sagatavoto alu un apmēram 20 minūtes pavārām. Pēc šī laika iebiezinām ar pavalgu no smalkiem miltiem un sviesta. Labi savārām, pieliekam sāli, etiķi un cukuru un cauri smalkai kāstuvei uzkāšam sagatavotajai zivij. Noliekam siltumā zem vāka nostāvēties un pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem, kas apkaisīti ar sakapātiem maurlokiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi