Zutis alū

Sastāvdaļas

  • Zutis (kāds mums ir)
  • Pēc vajadzības gaišais alus
  • 3 olu dzeltenumi
  • 5 karotes smalko miltu
  • 2 karotes sviesta
  • Eļļa
  • Maizes šķēles pēc ēdāju skaita
  • Šķipsna muskatrieksta
  • Pētersīļu lapas
  • Sāls un pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Zutim novelkam ādu, sagriežam porcijās vajadzīgā daudzumā un strauji apcepam sakarsētos taukos, pēc tam pielejam alu, pēc garšas apsālām un sapiparojam. Pieliekam muskatriekstu un smalki sakapātas pētersīļu lapas. Mēreni sakarsētā cepeškrāsnī sautējam apmēram 20 minūtes, bet nedrīkst vārīties. Pa to laiku sagatavojam maizes šķēles, kuras apcepam sviestā no abām pusēm. Uz siltajām šķēlēm saliekam zuša porcijas un ieliekam tās siltajā cepeškrāsnī. Tad pagatavojam aizdaru no sviesta un smalkajiem miltiem, pielejam pēc vajadzības alu un brīdi pavārām. Tad noņemam no uguns, pielejam sakultus olu dzeltenumus, bet vairs nevārām. Kad mērce nostāvējusies, ar to aplaistām zuša porcijas uz apceptās maizes. Dekorējam ar pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi