Zutis alū

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Zutim novelkam ādu, sagriežam porcijās vajadzīgā daudzumā un strauji apcepam sakarsētos taukos, pēc tam pielejam alu, pēc garšas apsālām un sapiparojam. Pieliekam muskatriekstu un smalki sakapātas pētersīļu lapas. Mēreni sakarsētā cepeškrāsnī sautējam apmēram 20 minūtes, bet nedrīkst vārīties. Pa to laiku sagatavojam maizes šķēles, kuras apcepam sviestā no abām pusēm. Uz siltajām šķēlēm saliekam zuša porcijas un ieliekam tās siltajā cepeškrāsnī. Tad pagatavojam aizdaru no sviesta un smalkajiem miltiem, pielejam pēc vajadzības alu un brīdi pavārām. Tad noņemam no uguns, pielejam sakultus olu dzeltenumus, bet vairs nevārām. Kad mērce nostāvējusies, ar to aplaistām zuša porcijas uz apceptās maizes. Dekorējam ar pētersīļiem.
Uz augšu