Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Līdaka alū ar šampinjoniem

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Labi notīrītu un izķidātu, bet gareniski nepārgrieztu līdaku sadalām pakavveidīgās porcijās šķērsām pāri mugurkaulam, apsālām, sapiparojam un noliekam aukstumā nostāvēties.
2. Pa to laiku notīrām saknes, sīpolu un ķiplokus, ieliekam kastrolī, pielejam alu un mazliet ūdeni un apmēram pusstundu pavārām. Tad buljonā ieliekam līdakas porcijas un vārām apmēram pusstundu. Pēc tam to izņemam un kārtojam tīrā traukā. Tad buljonu izkāšam, iebiezinām ar krējumā iekultiem miltiem, paskābinām ar citrona sulu, liekam uzvārīties un uzlejam uz līdakas porcijām. Uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzot dekorējam ar citrona šķēlītēm, baltmaizes grauzdiņiem un ceptiem šampinjoniem.
Uz augšu