Mežonīgā karpa

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Labi notīrītu un izķidātu karpu sadalām porcijās, labi nomazgājam, nosusinām un apvārtām smalkos miltos. Kastrolī sakarsējam svaigu sviestu un tajā karpas porcijas strauji apcepam. Apceptām pieliekam rīvētu seleriju, pētersīli, burkānu un smalki sagrieztu pusi sīpola. Pieliekam dažus piparu un smaržīgo piparu graudiņus un lauru lapas. Beigās uzlejam puslitru gaišā alus, uzliekam vāku un cepeškrāsnī sautējam pusmīkstu. Pēc tam karpu uzmanīgi pārliekam citā cepešpannā. Apsautētās karpas sulā ieberam sarīvētu rupjmaizi un vārām tik ilgi, kamēr visa maize savārījusies. Mērcei pēc garšas pieliekam sāli un cauri smalkam sietam uzlejam apsautētai karpai. Zem vāka noliekam siltumā nostāvēties un pasniedzam vislabāk ar vārītiem kartupeļiem, kurus apkaisām ar kapātu lupstāju vai pētersīļa lapām.
Uz augšu