Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Saldināta karpa alū

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 karpa
  • 3 burkāni
  • 3 pētersīļi
  • Maza selerija
  • 2 puravi
  • 1 liels sīpols
  • 10 kadiķogas
  • Tējkarote timiāna
  • 5 lauru lapas
  • 1 l tumšā alus
  • 5 karotes sarīvētu piparkūku
  • Paciņa rozīņu
  • Sāls, cukurs
  • Vīna etiķis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Kastrolī saliekam mazos gabaliņos sagrieztas saknes, sīpolus un visas garšvielas. Ielejam alu un pēc vajadzības pielejam arī ūdeni. Vārām apmēram 20 minūtes. Tad pievienojam sarīvētās piparkūkas un turpinām vārīt, līdz tās labi savārījušās. Mērci cauri smalkai kāstuvei iekāšam tīrā traukā, pēc garšas pieliekam sāli, vīna etiķi un cukuru, pievienojam nomazgātas rozīnes. Notīrītu un, cik iespējams, izņemtām asakām, karpu ieliekam mērcē un lēni vārām mīkstu. Tad karpu uzmanīgi ar lāpstiņu izņemam, ieliekam seklā traukā un pārlejam ar karstu mērci. Vārītus kartupeļus apslakām ar sviestu un pasniedzam atsevišķi.
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas