Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Saldināta karpa alū

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Kastrolī saliekam mazos gabaliņos sagrieztas saknes, sīpolus un visas garšvielas. Ielejam alu un pēc vajadzības pielejam arī ūdeni. Vārām apmēram 20 minūtes. Tad pievienojam sarīvētās piparkūkas un turpinām vārīt, līdz tās labi savārījušās. Mērci cauri smalkai kāstuvei iekāšam tīrā traukā, pēc garšas pieliekam sāli, vīna etiķi un cukuru, pievienojam nomazgātas rozīnes. Notīrītu un, cik iespējams, izņemtām asakām, karpu ieliekam mērcē un lēni vārām mīkstu. Tad karpu uzmanīgi ar lāpstiņu izņemam, ieliekam seklā traukā un pārlejam ar karstu mērci. Vārītus kartupeļus apslakām ar sviestu un pasniedzam atsevišķi.
Uz augšu