Pīle alū

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Labi notīrītu pīli no ārpuses un iekšpuses sarīvējam ar sāli un pipariem. Šķēlēs sagrieztu krūtiņu sacepam un uz tās apcepam gredzenos sagrieztus sīpolus. Saceptos taukus pārlejam cepešpannā un uz tiem cepam pīli. Apmēram cepšanas vidū pievienojam sagrieztus dārzeņus un garšvielas. Pielejam pusi alus un zem vāka sautējam mīkstu. Kad pīle mīksta, to izņemam, sadalām porcijās un noliekam siltumā. Mērcei izberžam caur sietu dārzeņus, iebiezinām ar krējumā iekultiem miltiem un pavārām. Beigās pīli aplejam ar mērci un zem vāka noliekam siltumā nostāvēties.
Uz augšu