Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sāļā sviestmaižu torte ar tunci un olām

2005. gada 10. aprīlis
Foto: Shutterstock.com
Sāļā sviestmaižu torte ar tunci un olām - tik garda, ka pazudīs no svētku galda zibens ātrumā.
Pagatavošana
60 min
1. Notecina tunci. Olu noloba un sasmalcina. Papriku noskalo, izņem sēkliņas, mīkstumu sagriež mazos kubiņos. Sasmalcina maurlokus.
2. Visas pildījuma sastāvdaļas samaisa ar majonēzi un krējumu, pievieno sāli, piparus, un, ja ir vēlēšanās, arī kariju.
3. Starp maizes šķēlēm ieziež pildījumu. Sviestmaižu torti rūpīgi nosedz ar pārtikas plēvi un liek vēsumā vismaz uz divām stundām, tomēr vislabāk tā ievilksies 12 stundās.
4. Tieši pirms pasniegšanas pārziež ar plānu kārtiņu kausētā siera vai krēmsiera. Kūku rotā ar zaļumiem, gurķu un redīsa šķēlītēm un vārītām olām.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu