Sniega kūka

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Tiem, kam slikti jau no domas, ka olas baltums būs jēls, šo torti labāk netaisīt, taču tā ir skaistākā torte, kādu būsiet redzējuši :)
2. Olu dzeltenumus sakuļ ar parasto cukuru un vaniļas cukuru, pievieno miltus un saputotus 4 olu dzeltenumus, no tā izcep biskvītu. Kad biskvīts padzisis, to liek veidnē, kura izklāta ar foliju. Pārziež ar ievārījumu.
3. Tad gatavo "sniega" masu. saputo 8 olu baltumus, sakuļ putukrējumu ar pūdercukuru, var pievienot arī putukrējuma stindzinātāju, uzbriedinātu želantīnu pievieno putukrējumam. Kad putukrējums nedaudz sāk sastingt, uzmanīgi iecilā olu baltumus un izmaisa, lai būtu viendabīga masa.
4. To pārlej sagatavotajam biskvītam. Liek ledusskapī stingt.
5. Vēlāk var garnēt ar avenēm vai zemenēm. ķirši gan nederēs, būs par skābu, ja vienīgi saldie ķirši.
Uz augšu