Alū uz apinīšiem sautēta vista

Sastāvdaļas

  • 2 mazas vistiņas
  • 250 g teļa un 250 g cūkas gaļas
  • 2 olu dzeltenumi
  • Riekšava apiņu dzinumu
  • Liels burkāns un sīpols
  • Lupstāja lapas
  • Šķipsna timiāna
  • Dažas lauru lapas
  • 0.5 l gaišā alus
  • 0.2 l krējuma
  • 2 lieli āboli

Pagatavošana

1 min.
  1. Vistiņām izņemam mugurkaulu.
  2. Pagatavojam pildījumu:
  3. Samaltai gaļai (teļa un cūkas) pievienojam olu dzeltenumus, sakapātus apinīšus un samīcām vijīgu mīklu. Sapildām vistiņās. Strauji apcepam sakarsētos taukos, pielejam mazliet alus un zem vāka sautējam vismaz pusstundu. Tad pievienojam sagrieztos burkānus, sīpolus, zaļumus un garšvielas un vēl brīdi pasautējam. Pa to laiku nomizojam ābolus, izņemam serdes, sagriežam daiviņās un pasautējam nelielā alus daudzumā.
  4. Tad pagatavojam mērci:
  5. Vistas buljonā salejam atlikušo alu, sabiezinām ar aizdaru no sviesta un miltiem, un labi savārām. Noņemam no uguns, pielejam krējumu un vairs nevārām. Mērci uzlejam vistas porcijām. Pasniedzot tās apliekam ar pasautētiem āboliem un vārītiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi