Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alū uz apinīšiem sautēta vista

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Vistiņām izņemam mugurkaulu.
2. Pagatavojam pildījumu:
3. Samaltai gaļai (teļa un cūkas) pievienojam olu dzeltenumus, sakapātus apinīšus un samīcām vijīgu mīklu. Sapildām vistiņās. Strauji apcepam sakarsētos taukos, pielejam mazliet alus un zem vāka sautējam vismaz pusstundu. Tad pievienojam sagrieztos burkānus, sīpolus, zaļumus un garšvielas un vēl brīdi pasautējam. Pa to laiku nomizojam ābolus, izņemam serdes, sagriežam daiviņās un pasautējam nelielā alus daudzumā.
4. Tad pagatavojam mērci:
5. Vistas buljonā salejam atlikušo alu, sabiezinām ar aizdaru no sviesta un miltiem, un labi savārām. Noņemam no uguns, pielejam krējumu un vairs nevārām. Mērci uzlejam vistas porcijām. Pasniedzot tās apliekam ar pasautētiem āboliem un vārītiem kartupeļiem.
Uz augšu