Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alū sautēta vista ar kazas sieru

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Labi noskalotu vistu sadalām porcijās, apsālām, sapiparojam un noliekam vismaz stundu nostāvēties. Kastrolī izkausējam zosu taukus, un vistu strauji no visām pusēm apcepam. Visas saknes smalki sagriežam un, pēc vistas izņemšanas , tajos pašos taukos apcepam. Tad saknēm pēc garšas pieliekam sāli, timiānu, lauru lapas un sakapātas pētersīļu lapas. Šajās saknēs ieliekam vistu, sviestu un pielejam pusi alus. Uzliekam vāku un cepeškrāsnī sautējam mīkstu. Puravus sagriežam riņķīšos un novārām sālsūdenī. Atlikušo alu savārām ar timiānu, lauru lapām, un sagrieztiem sīpoliem. Vārām tik ilgi, kamēr izveidojas bieza putriņa, kuru izspiežam cauri smalkam sietam. No sviesta un miltiem pagatavojam zeltaino aizdaru, tam pielejam krējumu, pievienojam sīpolu putriņu, olu dzeltenumus un muskatriekstu. Cepamo pannu iesmērējam ar sviestu, dibenu izklājam ar sagrieztiem puraviem, uz tiem vistas porcijas, aplaistām ar mērci, apkaisām ar sarīvēto sieru un rīvēto baltmaizi. Liekam cepeškrāsnī un cepam tik ilgi, kamēr izveidojas zeltaina garoziņa. Pasniedzam ar kartupeļu biezputru un dažādiem dārzeņu salātiem.
Uz augšu