Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista paslēpta kāpostos

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Kāpostgalvu (balto vai sarkano) nomazgājam un pavārām apmēram 20 minūtes. Izņemam, dzesējam ar aukstu ūdeni. Pa to laiku eļļā apcepam apsālītu un sapiparotu vistu no visām pusēm brūnu. Novārīto kāpostgalvu uzmanīgi atveram, pakāpeniski atlobām atsevišķās lapas, kuras patstāvīgi turas pie kacena. Atvērtajās lapās noslēpjam apcepto vistu, iekšā varam ielikt arī kāpostgalvas vidiņu, un apsienam ar auklu. Apcepam divus smalki sagrieztus burkānus, divus sīpolus, ieliekam iepakoto vistu, pieliekam dažas saberztas ķiploka daiviņas, lauru lapas, dažas kadiķogas, ieberam timiānu, kāpostgalvu apsālām un sapiparojam. Pēc vajadzības pielejam gaišo alu un cepam cepeškrāsnī sākumā zem vāka, cepšanas beigās vaļēju, bieži aplaistot ar cepšanas sulu. Pasniedzam ar kartupeļiem.
2. (Tieši tā cepam fazānu vai irbi.)
Uz augšu