Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jēra gaļa uz apinīšiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg jēra pleca bez kauliem
  • 200 g sviesta
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 1 liels burkāns
  • Gabals selerijas
  • 1 liels sīpols
  • 0.5 l saldā krējuma
  • 4 olu dzeltenumi
  • 10 piparu graudiņi
  • Tējkarotīte maltā muskatrieksta
  • Sāls
  • 0.5 l jērgaļas buljona
  • 0.5 l gaišā alus
  • 100 g jaunu apiņu čiekuriņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriežam palielos gabalos un saliekam jēra kaulu buljonā, kuru samaisām ar alu. Pievienojam mazākos gabaliņos sagrieztas garšsaknes, sīpolus, garšvielas un vārām mīkstu. Kad gaļa mīksta, to izņemam. No sviesta un miltiem pagatavojam gaišo aizdaru, ar ko iebiezinām buljonu. Labi savārām, uzkāšam gaļai un pataisām maigāku ar krējumā iekultiem olu dzeltenumiem. Vairs nevārām. Pirms mērce savārījusies, nelielā alus daudzumā pasautējam apiņu čiekuriņus, kurus beigās kopā ar alu pielejam mērcei, samaisām un ar uzliktu vāku noliekam nostāvēties. Pasniedzam ar sviesta klimpām vai baltmaizes knēdeļiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas