Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra gaļa uz apinīšiem

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriežam palielos gabalos un saliekam jēra kaulu buljonā, kuru samaisām ar alu. Pievienojam mazākos gabaliņos sagrieztas garšsaknes, sīpolus, garšvielas un vārām mīkstu. Kad gaļa mīksta, to izņemam. No sviesta un miltiem pagatavojam gaišo aizdaru, ar ko iebiezinām buljonu. Labi savārām, uzkāšam gaļai un pataisām maigāku ar krējumā iekultiem olu dzeltenumiem. Vairs nevārām. Pirms mērce savārījusies, nelielā alus daudzumā pasautējam apiņu čiekuriņus, kurus beigās kopā ar alu pielejam mērcei, samaisām un ar uzliktu vāku noliekam nostāvēties. Pasniedzam ar sviesta klimpām vai baltmaizes knēdeļiem.
Uz augšu