Aitas ciska alū

Sastāvdaļas

  • 3 kg notīrītas aitas ciskas
  • 500 g sīpolu
  • 0.5 l gaišā alus
  • 300 g cūku tauku
  • 200 g sviesta
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 0.5 vēl 0,5 l krējuma (pēc iespējas skābāka)
  • Miziņa no viena citrona
  • 10 smaržīgo piparu un parasto piparu graudiņu5 lauru lapas un šķipsna rozmarīna

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītu un atplēvotu aitas cisku no visām pusēm apsālām un sakarsētos taukos no visām pusēm apcepam brūnu. Apceptu izņemam un cepšanas sulā cepam brūnus sagrieztus sīpolus , kurus aplejam ar alu. Pieliekam visas garšvielas, citrona miziņu un apcepto aitas gaļu. Uzliekam vāku un, periodiski aplaistot, sautējam mīkstu. Pēc tam gaļu izņemam un mērci iebiezinām ar gaišo aizdaru, pagatavotu no sviesta un smalkajiem miltiem. Apmēram 20 minūtes mērci vārām un pēc tam pielejam krējumu. Labi samaisām un vairs nevārām. Beigās pēc garšas saldinām, liekam sāli un skābinām ar citrona sulu. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem vai kartupeļu standziņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi