Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Aitas ciska alū

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 kg notīrītas aitas ciskas
  • 500 g sīpolu
  • 0.5 l gaišā alus
  • 300 g cūku tauku
  • 200 g sviesta
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 0.5 vēl 0,5 l krējuma (pēc iespējas skābāka)
  • Miziņa no viena citrona
  • 10 smaržīgo piparu un parasto piparu graudiņu5 lauru lapas un šķipsna rozmarīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītu un atplēvotu aitas cisku no visām pusēm apsālām un sakarsētos taukos no visām pusēm apcepam brūnu. Apceptu izņemam un cepšanas sulā cepam brūnus sagrieztus sīpolus , kurus aplejam ar alu. Pieliekam visas garšvielas, citrona miziņu un apcepto aitas gaļu. Uzliekam vāku un, periodiski aplaistot, sautējam mīkstu. Pēc tam gaļu izņemam un mērci iebiezinām ar gaišo aizdaru, pagatavotu no sviesta un smalkajiem miltiem. Apmēram 20 minūtes mērci vārām un pēc tam pielejam krējumu. Labi samaisām un vairs nevārām. Beigās pēc garšas saldinām, liekam sāli un skābinām ar citrona sulu. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem vai kartupeļu standziņām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grauzdiņu salāti ar kukurūzu un sieru

Grauzdiņu salāti ar kukurūzu un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas