Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jāņu nakts lecošā cūka

2005. gada 4. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Visas izejvielas samaļ un sagatavo marinādi. Tad marinādē ievieto gaļu, lai tā visa būtu nosegta. Atstāj marinēties ledusskapī uz nakti vai istabas temperatūrā 2 stundas. Gaļu nedrīkst marinēt alumīnija traukos. Labāk stikla, māla, tērauda vai plastmasas traukos. Aizdedzina grilu. Oglēm jāsakarst vismaz 20 minūtes, līdz tās kļuvušas sarkanas. Sagatavo 8 iesmus - izmantojot koka iesmus, tie iepriekš 30 min. jāpamērcē aukstā ūdenī. Izņem gaļas gabalus no marinādes un uzver uz iesma kopā ar augļiem (vienu pēc otra). Cep virs oglēm (labāk, uzliekot vāku), kamēr apcepušies, apmēram 4 minūtes no katras puses. Cepšanas laikā gaļu aplaista ar pārpalikušo marinādi.
Uz augšu