Jāņu nakts lecošā cūka

Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkgaļas
  • Augļi pēc izvēles
  • 4 tējk. baltvīna vai sarkanvīna, bet vislabāk ābolu etiķa
  • 2 ēdamk. etiķa
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 1 ēd. k cukura
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 2 sīpoli
  • 1 sauja lociņu
  • 1 -2 čili
  • 1 tējk. melno piparu
  • 1 ēdamk. ingvera saknes
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 2 ēd. k. olīveļļas

Pagatavošana

60 min.
  1. Visas izejvielas samaļ un sagatavo marinādi. Tad marinādē ievieto gaļu, lai tā visa būtu nosegta. Atstāj marinēties ledusskapī uz nakti vai istabas temperatūrā 2 stundas. Gaļu nedrīkst marinēt alumīnija traukos. Labāk stikla, māla, tērauda vai plastmasas traukos. Aizdedzina grilu. Oglēm jāsakarst vismaz 20 minūtes, līdz tās kļuvušas sarkanas. Sagatavo 8 iesmus - izmantojot koka iesmus, tie iepriekš 30 min. jāpamērcē aukstā ūdenī. Izņem gaļas gabalus no marinādes un uzver uz iesma kopā ar augļiem (vienu pēc otra). Cep virs oglēm (labāk, uzliekot vāku), kamēr apcepušies, apmēram 4 minūtes no katras puses. Cepšanas laikā gaļu aplaista ar pārpalikušo marinādi.

Komentāri

Jekaterina Artjuha 2017. gada 30. septembris 22:31
10 balles

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni