Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jāņu nakts lecošā cūka

Kolekcijas: Grila ēdienu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkgaļas
  • Augļi pēc izvēles
  • 4 tējk. baltvīna vai sarkanvīna, bet vislabāk ābolu etiķa
  • 2 ēdamk. etiķa
  • 2 ēdamk. sojas mērces
  • 1 ēd. k cukura
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 2 sīpoli
  • 1 sauja lociņu
  • 1 -2 čili
  • 1 tējk. melno piparu
  • 1 ēdamk. ingvera saknes
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 2 ēd. k. olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Visas izejvielas samaļ un sagatavo marinādi. Tad marinādē ievieto gaļu, lai tā visa būtu nosegta. Atstāj marinēties ledusskapī uz nakti vai istabas temperatūrā 2 stundas. Gaļu nedrīkst marinēt alumīnija traukos. Labāk stikla, māla, tērauda vai plastmasas traukos. Aizdedzina grilu. Oglēm jāsakarst vismaz 20 minūtes, līdz tās kļuvušas sarkanas. Sagatavo 8 iesmus - izmantojot koka iesmus, tie iepriekš 30 min. jāpamērcē aukstā ūdenī. Izņem gaļas gabalus no marinādes un uzver uz iesma kopā ar augļiem (vienu pēc otra). Cep virs oglēm (labāk, uzliekot vāku), kamēr apcepušies, apmēram 4 minūtes no katras puses. Cepšanas laikā gaļu aplaista ar pārpalikušo marinādi.
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas