Puravu sacepums

2005. gada 18. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. No miltiem, sviesta un alus samīcām mēreni sāļu, stingru mīklu, apmēram tādu kā nūdelēm. Mīklu iesaiņojam mitrā salvetē un noliekam aukstumā nostāvēties līdz nākamai dienai. Puravu balto daļu sagriežam, iemērcam alū un tāpat noliekam līdz nākamai dienai. Otrā dienā kastrolī sakarsējam sviestu, pievienojam puravus ar alu un sautējam mīkstus. Šķiņķi sagriežam, apcepam sviestā un samaisām ar mīkstiem puraviem. Alu savārām ar krējumu, sakultas olas iekuļam krējumā ar alu. Mīklu izrullējam apmēram pus centimetru biezā slānī. To ieklājam cepešpannā tā, lai nosedz arī malas, saduram ar dakšiņu, saliekam šķiņķi ar puraviem un uzlejam atdzesētu krējumu ar alu un olām. Cepam tik ilgi, kamēr mīkla sāk zeltoties. Varam to ēst karstu, vai arī aukstu.
Uz augšu