Alus sēņu mērce

Sastāvdaļas

  • 2 lieli sīpoli
  • 2 karotes svaiga sviesta
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 0.5 l liellopa vai cita buljona
  • Podiņš salda krējuma
  • Sāls, malti pipari
  • Svaigas baravikas vai citas sēnes
  • Šķipsniņa safrāna
  • 200 g kaltētas rupjmaizes
  • 0.5 l gaišā alus 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana

1 min.
  1. Smalki sagrieztus sīpolus apcepam kopā ar miltiem līdz zeltainumam. Pievienojam stipru buljonu, pieliekam sāli, piparus, pievienojam svaigās sēnes, safrānu un beigās iebiezinām ar Pilzenes alū samērcētām maizes garozām. Labi savārītu mērci izkāšam cauri smalkam sietam un padarām maigāku ar saldajā krējumā iekultiem olu dzeltenumiem. Mērci pasniedzam galvenokārt pie visa veida vārītām zivīm.

Komentāri

ieva 2011. gada 28. novembris 12:37
katrs var uztaisīt šo recepti ieva kerla
var taisīt recepti ja zina kas jalieka iekšā

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi