Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Alus sēņu mērce

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 lieli sīpoli
  • 2 karotes svaiga sviesta
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 0.5 l liellopa vai cita buljona
  • Podiņš salda krējuma
  • Sāls, malti pipari
  • Svaigas baravikas vai citas sēnes
  • šķipsniņa safrāna
  • 200 g kaltētas rupjmaizes
  • 0.5 l gaišā alus 2 olu dzeltenumi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Smalki sagrieztus sīpolus apcepam kopā ar miltiem līdz zeltainumam. Pievienojam stipru buljonu, pieliekam sāli, piparus, pievienojam svaigās sēnes, safrānu un beigās iebiezinām ar Pilzenes alū samērcētām maizes garozām. Labi savārītu mērci izkāšam cauri smalkam sietam un padarām maigāku ar saldajā krējumā iekultiem olu dzeltenumiem. Mērci pasniedzam galvenokārt pie visa veida vārītām zivīm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas