Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zaļais biezpiena dips un mērce

2005. gada 18. jūlijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
5 min
1. Virtuves kombainā liek biezpienu (atbilstoši diētas plāniem, treknu vai liesu), majonēzi (un/vai krejumu, un/vai jogurtu), pieber sāli un piparus, pievieno pēc savas gaumes garšas piedevas. Visu samaļ krēmīgā masā.
2. Vienmēr jāapdomā, kam šī mērce paredzēta.
3. Čipšiem: ķiploks, paprika, pētersiļi, loki, drusku majorāns.
4. Stiprai gaļai: ķiploki, pētersiļi, rozmarīns, timiāns.
5. Kartupeļiem: dilles vai majorans...
6. Ja nav drošības, kaa būs, tad vajag pagaršot: drusku biezpiens, piliens majonēzes, pa druskai plānoto garšvielu karotītē, nogaršo kopā ar vēlamo ēdienu.
7. Arī sāls daudzums atkarīgs no pielietojuma. Ja čipšiem, tad mazāk, ja svaigiem dārzeņiem, tad drusku vairāk.
8. Jāpiebilst, ka ar majonēzi un treknu biezpienu garšo viskrēmīgāk.
Uz augšu