Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pelmeņi tovera gaumē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas gaļas, vislabāk jaukta - liellopa un cūkas
  • 4 vistu olas
  • 1 litrs piena
  • Milti
  • 1 sīpols
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavo maltās gaļas masu - maltajai gaļai pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus.
  2. Sagatavo mīklu - ap 400 g miltos iejauc 2 olas, nedaudz sāli un pievieno pienu, tā, lai iegūstam biezu masu, ko var mīcīt ar rokām.
  3. Mīklu izveltnē un var gatavot divējādi - izveltnēto liek uz speciālas formiņas vai ar neliela diametra glāzi izgriež aplīšus. Uz aplīšiem liek gaļu, pārloka un aizspiež maliņas.
  4. Pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa, var pievienot buljona kubiņus.
  5. Kad pelmeņi uzpeld, vāra 4-5 minūtes, taču var pagatavot arī apcepot.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Dārzeņu "moņģele" ar kabačiem bez pasterizēšanas

Dārzeņu "moņģele" ar kabačiem bez pasterizēšanas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas